ATT BLI HUSBILÄGARE TILL EN CHAUSSON
ÄR ALLTID SYNONYMT MED LYCKA!

1903 : Chausson skapas

Tillverkare av radiatorer, fordonstankar och bilkarosser i Parisregionen.

1942-1959: Chausson tillverkar bussar

De flesta franska efterkrigsbarn som i dag är husbilägare transporterades i en Chausson…

1980 : Chausson startar tillverkning av den inredda skåpilen

ODYSSEE 4000 presenteras på bilmässan i Paris

1984 : Första alkovhusbilarna ACAPULCO 44 och 56

Chausson är den första tillverkaren att våga sig på vit plåt, vilket ledde till omedelbar framgång.

1990 : Företaget ”Camping-cars CHAUSSON” skapas

Trigano blir delägare till 49 %

1994 : Trigano förvärvar 100 % av företaget ”Camping-cars CHAUSSON”

En ny politik genomförs för produkt och marknadsföring. Det rimliga prisets filosofi, som lever än i dag, föds för att främja funktion framför överflöd, en balans mellan utrustning och pris.

1995 : Chausson populariserar husbilen genom att framställa ”Welcome”, en begränsad serie alkovbilar

från 177900FF (ca 27000€)

1997: Efter inträdet av alkovhusbilen inviger Chausson den halvintegrerade och utrustade modellen WELCOME 70.

Katalogernas storsäljare under många år. I dag färdas mer än 3000 exemplar kors och tvärs på vägarna.

1998 : Den exklusiva och halvintegrerade husbilen ALLEGRO skapas

Husbilens koncept med dubbelt polyestertak och unika formgivning gör den snabbt till en referens för halvintegrerade bilar i Europa. Denna prisbelönas 2002 av franska ”Observatoire du design”.

2000 : Chausson blir banbrytande med den kompakta och halvintegrerade familjebilen.

WELCOME 60 presenteras. En halvintegrerad, utrustad husbil på mindre än 6 m med våningsbäddar baktill och loftsäng i fronten.

2002 : Eftersträvar ständig och långvarig kvalitetsförbättring på sina husbilar. Trigano VDL erhåller ISO 9001-certifiering.

Införandet av ökade ansträngningar möjliggör för företaget att behålla denna prestigefyllda etikett i dag. Detta garanterar Chaussons kunder den kvalitet de förväntar sig.

2005 : Nya serien FLASH – tillbaka till rötterna!

Chausson återskapar den utrustade husbilen och kommer med 2 vårmodeller, en alkovbil och en halvintegrerad bil FLASH är i dag en komplett och mycket populär serie bland husbilsägare som sålde slut på några veckor.

2009 : WELCOME SWEET, ett nyskapande projekt

Vi tilldelades denna kvalifikation av den europeiska pressen. WELCOME SWEET är i själva verket den första kompakta och halvintegrerade husbilen (5,99 m) med ett mittplacerat kök, en höjbar permanent säng för 2 bäddar och ett digert badrum. SWEET får nästa år en fullkomligt egen serie med tanke på framgången i hela Europa.

2010 : Husbilen SWEET erhåller utmärkelsen ”European Design Award”.

Denna utmärkelse belönar de stora innovationerna inom husvagnscamping. Priset delas ut av en jury bestående av representanter från 12 europeiska tidningar som specialiserat sig på fritidsfordon.

2011 : Ford:s FLASH 10 presenteras

En liten halvintegrerad husbil, perfekt för 2 personer. Mindre än 6 meter, stort vardagsrum (upp till 7 personer), stort kylskåp (145 l), stort badrum och en elektrisk loftsäng (2 positioner). Allt till ett ”flashpris”! FLASH 10 har haft en omedelbar framgång i hela Europa och kommer att väljas till årets kompakta husbil i England.

2012

Chausson återupplivar den helintegrerade husbilen till överkomligt pris. Premiärvisning av EXALTIS I-778 på Parismässan Le Bourget. Efter stor framgång blir EXALTIS en serie nästkommande år. 3 modeller med samma front och separat dusch. Det som skiljer dem åt är sängpartiet baktill på bilarna: I-774 har ett garageutrymme, I-777 har enkelsängar och I-778 har en mittplacerad säng.

2012 : Husbilen SWEET

är utrustad med det mycket innovativa ”Panoramic System”.
Husbilens ”Panoramic System” Ett horisontellt öppningssystem på den vänstra sidan belönas med utmärkelsen ”DUSSELDORF Caravan Design Award”.

2013 : WELCOME 69 lanseras

vilket innebär en helt ny ritning på marknaden. I en halvintegrerad husbil (med loftsäng) på mindre än 7 meter, förenar Chausson en säng med fransk prägel och en fin separat dusch. Detta utan att minska på vardagsrummets och kökets gemytlighet.
Med förtjusning inför denna nya modell vid höstens mässor sporras Chausson att integrera ritningen i den begränsade TITANIUM-serien under våren 2013.

Sommar 2013 : Chausson lanserar BEST OF,

en begränsad serie som samlar ihop varumärkets bästa ritningar över den exklusivt utrustade Ford-bilen. Detta till otroligt lågt pris!
Framgången är av sådan kaliber att Chausson tvingas vägra beställningar och förklara serien SLUTSÅLD efter några veckor.

Sommar 2014 : Fiat och Ford

presenterar vardera en ny bil. ”Motorhome Fiat Ford Chausson” är den första tillverkaren som ger kunden möjlighet att välja Fiat eller Ford på alla halvintegrerade husbilar.

december 2014 :

FLASH 610 väljs till årets husbil i England, i alla kategorier. På mindre än 6,7 meter erbjuds en fantastisk klädkammare och ett multifunktionellt lastutrymme för moped, cykel, kitesurfingbräda, golfklubbor, fiskespön etc. Den har även ett uttag för elcyklar!

Sommaren 2015

Nya tillverkningsprocesser, IRP, säkerställer bättre isolering, motstånd och skydd: CHAUSSON är så trygg med sin teknik att vi erbjuder en täthetsgaranti på 7 år (med villkoret att en årlig kontroll utförs)
För att betona fördelarna ytterligare bevisar CHAUSSON konstruktionens styrka genom att sätta en bil på taket på en delintegrerad husbil. En prestation utan fusk, intygad av en kontrollant på plats.

Sommaren 2016

Innovationsandan hos CHAUSSON bevisas av lanseringen av två delintegrerade husbilar som fortfarande är unika på marknaden:

  • 611 är inte en klassisk husbil: den har 4 dörrar (2 till hytten + 2 till bodelen). Den har 4 bilsäten, en stor umgängesdel med mycket bekväm U-form och 2 elektriska loftsängar (4 bäddar): året efter har modellen vuxit och blivit 711 Travel Line.
  • 630 har en unik planering med 2 enkelsängar som försvinner upp i taket på dagen och ger plats för en större umgängesdel. Konceptet kommer från 610 och tillåter en otrolig bostadsyta på mindre än 7 meter: Den kommer snabbt att bli en storsäljare, särskilt i norra Europa.

Sommaren 2017

640 är den första husbilen som erbjuder en stor umgängesdel med sittplatser mitt emot varandra och en loftsäng på 160 cm! Framgången är omedelbar och för första gången i märkets historia blir den bästsäljare i ALLA länder i Europa. Den får även flera utmärkelser, som den berömda trofén ”European Innovation Award” i januari 2019
Samma år föds 716, en riktig delintegrerad familjehusbil som erbjuder plats för barn i bakre delen med 2 bäddar i våningssäng… som loftsäng!

 

Våren 2018

CHAUSSON skakar om marknaden med sin TITANIUM, en specialserie på chassi från FORD med automatlåda som standard: omedelbar framgång: TITANIUM blir en komplett serie säsongen därpå i hela Europa.

Sommaren 2018

Efter att ha testats i vissa länder våren 2018 lanseras 634, en delintegrerad familjehusbil med unik kompakthet: en mängd finesser som möjliggör 5 platser och stort förvaringsutrymme på bara 6,40 m!

 

2019

Konceptet EASYBOX lanseras för mer förvaringsutrymme:

  • Invändigt betyder lösningen flera extra förvaringsutrymmen med lätt åtkomst som rymmer cirka 50 liter vardera.
  • Utvändigt möjliggör lösningen enkel höjdomställning av bagageutrymmet för förvaring av skrymmande föremål som mopeder eller cyklar.

2020

Ännu en innovation från Chausson! Med den delintegrerade bilen 778 utvecklar Chausson sin första delintegrerad bil med badrum precis som hemma:

  • På dagarna har husbilen ett badrum med dubbla tvättfat och en stor spegel.
  • På nätterna ger det plats för komfort tack vare den centrala loftsängen.

 

2021

Den 21 januari 2021 uppfinner Chausson en ny kategori av husbilar. Mittemellan van och husbil uppfinner Chausson X550.

X-bilen är inte en van och inte heller en husbil… Chausson uppfinner en ny generation bilar som har smidigheten hos en van och komforten hos en delintegrerad bil. Kompakt utvändigt, rymlig inuti…

 

2022

CHAUSSON uppfinner 660, den enda husbilen med 2 dörrar, skiljevägg av glas för köket, modulär umgängesdel och bagageutrymme med flera funktioner

De senaste 40 åren har Chausson även föreslagit GPL-bil, dubbelgolv, halvintegrering med klaffsäng, en fullständig modell.

Det är ingen tvekan om att du på semestervägen kommer att möta en av Chaussons 45 000 ryktbara husbilar.

Med denna bakgrund, med en av de modernaste produktionsenheterna i Europa, är det med ro, entusiasm och passion som Chausson ser på framtiden tillsammans med husbilsägarna och sitt nätverk av distributörer över hela i Europa.