ATT BLI HUSBILÄGARE TILL EN CHAUSSON ÄR ALLTID SYNONYMT MED LYCKA!

 • 1903 : Chausson skapas
  Tillverkare av radiatorer, fordonstankar och bilkarosser i Parisregionen.
 • 1942-1959: Chausson tillverkar bussar
  De flesta franska efterkrigsbarn som i dag är husbilägare transporterades i en Chausson…
 • 1980 : Chausson startar tillverkning av den inredda skåpilen
  ODYSSEE 4000 presenteras på bilmässan i Paris
 • 1984 : Första alkovhusbilarna ACAPULCO 44 och 56
  Chausson är den första tillverkaren att våga sig på vit plåt, vilket ledde till omedelbar framgång.
 • 1990 : Företaget ”Camping-cars CHAUSSON” skapas
  Trigano blir delägare till 49 %
 • 1994 : Trigano förvärvar 100 % av företaget ”Camping-cars CHAUSSON”
  En ny politik genomförs för produkt och marknadsföring. Det rimliga prisets filosofi, som lever än i dag, föds för att främja funktion framför överflöd, en balans mellan utrustning och pris.
 • 1995 : Chausson populariserar husbilen genom att framställa ”Welcome”, en begränsad serie alkovbilar
  från 177900FF (ca 27000€)
 • 1997: Efter inträdet av alkovhusbilen inviger Chausson den halvintegrerade och utrustade modellen WELCOME 70.
  Katalogernas storsäljare under många år. I dag färdas mer än 3000 exemplar kors och tvärs på vägarna.
 •  1998 : Den exklusiva och halvintegrerade husbilen ALLEGRO skapas
  Husbilens koncept med dubbelt polyestertak och unika formgivning gör den snabbt till en referens för halvintegrerade bilar i Europa. Denna prisbelönas 2002 av franska ”Observatoire du design.
 • 2000 : Chausson blir banbrytande med den kompakta och halvintegrerade familjebilen.
  WELCOME 60 presenteras. En halvintegrerad, utrustad husbil på mindre än 6 m med våningsbäddar baktill och loftsäng i fronten.
 • 2002 : Eftersträvar ständig och långvarig kvalitetsförbättring på sina husbilar. Trigano VDL erhåller ISO 9001-certifiering.
  Införandet av ökade ansträngningar möjliggör för företaget att behålla denna prestigefyllda etikett i dag. Detta garanterar Chaussons kunder den kvalitet de förväntar sig.
 • 2005 : Nya serien FLASH – tillbaka till rötterna!
  Chausson återskapar den utrustade husbilen och kommer med 2 vårmodeller, en alkovbil och en halvintegrerad bil. FLASH är i dag en komplett och mycket populär serie bland husbilsägare som sålde slut på några veckor.
 • 2009 : WELCOME SWEET, ett nyskapande projekt
  Vi tilldelades denna kvalifikation av den europeiska pressen. WELCOME SWEET är i själva verket den första kompakta och halvintegrerade husbilen (5,99 m) med ett mittplacerat kök, en höjbar permanent säng för 2 bäddar och ett digert badrum. SWEET får nästa år en fullkomligt egen serie med tanke på framgången i hela Europa.
 • 2010 : Husbilen SWEET erhåller utmärkelsen ”European Design Award”.
  Logo European innovation awardDenna utmärkelse belönar de stora innovationerna inom husvagnscamping. Priset delas ut av en jury bestående av representanter från 12 europeiska tidningar som specialiserat sig på fritidsfordon.

 

 

 

 

 

 • 2011 : Ford:s FLASH 10 presenteras. En liten halvintegrerad husbil, perfekt för 2 personer. Mindre än 6 meter, stort vardagsrum (upp till 7 personer), stort kylskåp (145 l), stort badrum och en elektrisk loftsäng (2 positioner). Allt till ett ”flashpris”! FLASH 10 har haft en omedelbar framgång i hela Europa och kommer att väljas till årets kompakta husbil i England.
 • 2012 : Chausson återupplivar den helintegrerade husbilen till överkomligt pris. Premiärvisning av EXALTIS I-778 på Parismässan Le Bourget. Efter stor framgång blir EXALTIS en serie nästkommande år. 3 modeller med samma front och separat dusch. Det som skiljer dem åt är sängpartiet baktill på bilarna: I-774 har ett garageutrymme, I-777 har enkelsängar och I-778 har en mittplacerad säng.
 • 2012 : Husbilen SWEET är utrustad med det mycket innovativa ”Panoramic System”.
  Camping-car Chausson Panoramic SystemHusbilens ”Panoramic System” Ett horisontellt öppningssystem på den vänstra sidan belönas med utmärkelsen ”DUSSELDORF Caravan Design Award”.

caravaning design award

 

 

 

 • 2013 : WELCOME 69 lanseras vilket innebär en helt ny ritning på marknaden. I en halvintegrerad husbil (med loftsäng) på mindre än 7 meter, förenar Chausson en säng med fransk prägel och en fin separat dusch. Detta utan att minska på vardagsrummets och kökets gemytlighet.
  Med förtjusning inför denna nya modell vid höstens mässor sporras Chausson att integrera ritningen i den begränsade TITANIUM-serien under våren 2013.
 • Sommar 2013 :
  Chausson lanserar BEST OF, en begränsad serie som samlar ihop varumärkets bästa ritningar över den exklusivt utrustade Ford-bilen. Detta till otroligt lågt pris!
  Framgången är av sådan kaliber att Chausson tvingas vägra beställningar och förklara serien SLUTSÅLD efter några veckor.
 • Sommar 2014 : Fiat och Ford presenterar vardera en ny bil. ”Motorhome Fiat Ford Chausson” är den första tillverkaren som ger kunden möjlighet att välja Fiat eller Ford på alla halvintegrerade husbilar.  motorhome Fiat Ford
 • December 2014 : FLASH 610 väljs till årets husbil i England, i alla kategorier. Modell 610 är unik på marknaden och nummer 1 på Chaussons försäljningslista. På mindre än 6,7 meter erbjuds en fantastisk klädkammare och ett multifunktionellt lastutrymme för moped, cykel, kitesurfingbräda, golfklubbor, fiskespön etc. Den har även ett uttag för elcyklar!
  De senaste 30 åren har Chausson även föreslagit GPL-bil, dubbelgolv, halvintegrering med klaffsäng, en fullständig modell.
  Det är ingen tvekan om att du på semestervägen kommer att möta en av Chaussons 45 000 ryktbara husbilar.
  Med denna bakgrund, med en av de modernaste produktionsenheterna i Europa, är det med ro, entusiasm och passion som Chausson ser på framtiden tillsammans med husbilsägarna och sitt nätverk av distributörer över hela i Europa.